http://www.guteganse.de/
NOWA JAKOŚĆ
W DROBIARSTWIE

FAQ

Co to znaczy QAFP?

Smaczny dróbPrzepisy kulinarneDania z indykaSznycel z indyka QAFP panierowany w mące, jajku i ziołach /dla 4 osób/

Dania z indyka

Sznycel z indyka QAFP panierowany w mące, jajku i ziołach /dla 4 osób/

Dodano: 08-08-2012
Sznycel z indyka panierowany...

Składniki:
600 g sznycli z piersi indyka QAFP
150 g mąki pszennej
3 jajka
natka pietruszki, szczypioru – po 1 pęczku drobno pokrojone
400 g mieszanych sałat
50 g czerwonej cebuli
100 g czerwonej papryki
sok z cytryny
1 łyżka miodu
oliwa z oliwek extra virgin 100 ml
olej 150 ml

Sposób przyrządzenia:
1. Sznycle umyj, osusz, dopraw solą i pieprzem, obtocz najpierw w mące, a następnie w  jajkach wymieszanych z ziołami. (Jajka należy roztrzepać w misce).
2. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso po ok. 2 min z każdej strony na złoty kolor.
3. Opłucz sałaty, poszarp je i wymieszaj w misce z pokrojonymi warzywami oraz z sosem z soku cytryny, miodu i oliwy.  

SMACZNEGO!

Copyright © 2012 - Sprawdzony Drób
Wszelkie prawa zastrzeżone
Ideo Realizacja:
CMS Edito Powered by: